Steffanie Esse

– bloggnörd sen 1998

köpbeslut

with 3 comments

NYbooks_liten.jpgDu letar efter något att läsa. Du vet egentligen inte riktigt vad du är ute efter, du strosar bland hyllorna och plockar upp en bok här och en bok där. Så fångar något ditt intresse. Du stannar till, läser baksidestexten lite nogrannare, bläddrar lite till. Så bestämmer du dig – den här boken ska jag ha!

Vad fick dig att fatta ditt köpbeslut? Är det framsidan? Baksidestexten? Recensent-citaten?

Helena bloggar om Campaign for the American Reader där man tipsar om The page 69 test uppfunnet av Marshall Mc Luhan. Tydligen finns det också ett The page 99 test, uppfunnet av en Ford Madox Ford. Testen går helt enkelt ut på att bläddra till sidan 69 respektive 99 i boken du funderar på att köpa och läsa vad som står där. Faller det dig i smaken – köp den!

Haha, det låter som något för mig eftersom jag har så otroligt svårt att bestämma mig ibland. Jag släpade ju hem några böcker från New York – var och en av dem inköpta under mycket möda och stort besvär. Kanske skulle jag gjort köpbesluten enklare genom att applicera Sidan 69- respektive 99-testet på dem?

I vilket fall som helst så är det intressant att fundera över vad man faller för när man ska köpa en bok. Eftersom man ju i princip alltid köper grisen i säcken. Jag känner mig iallafall nöjd med mina inköp: Animal Farm av George Orwell, To kill a mockingbird av Harper Lee, The Reading Group av Elizabeth Noble, The devil wears Prada av Lauren Weisberger, How to write your own life story av Lois Daniel och tre (!) Classroom in a Book-böcker (Indesign, Illustrator och Photoshop) och sist men inte minst, en Magic Lantern Guides om min nya baby.

Written by steffanie

juni 4th, 2007 at 5:22 f m

Posted in saknade bilder

Tagged with

3 Responses to 'köpbeslut'

Subscribe to comments with RSS

 1. Jag som trodde det var mitt ”KÖP!!” som gjorde det.

  Peter

  5 Jun 07 at 7:56 f m

 2. Jo, det påverkade också, det måste jag medge… ;-)

  steffanie

  5 Jun 07 at 11:40 f m

 3. Grattis till inköpet av ”To kill a mockingbird”!
  Jag läste den i våras. Och tyckte mycket om den.

  Linda

  16 Jul 07 at 3:45 f m

Leave a Reply